Smoothie z kokosovej vody a tekvicového pyré

  • 4 dcl kokosovej vody COCOMAX
  • 1/2 šálky mandľového mlieka
  • 1/4 šálky tekvicového pyré
  • 1 zmrznutý banán

Rozmixujte v mixéri
Ozdobiť môžete pekánovými orechmi a škoricou

zdroj: freepik.com

Pumpkin pie s kokosovým mliekom

 
Na cesto

  • 1 1/3 šálky rozdrvených grahamových krekrov alebo sušienok
  • 1/3 šálka kokosových lupienkov
  • 5 pl hnedého cukru
  • 6 pl kokosového oleja

Na plnku

  • 2 šálky tekvicového pyré
  • 2/3 šálky hnedého cukru
  • 2 veľké vajíčka
  • 1 čl škorice
  • 1/4 čl klinčekov
  • 1/4 čl soli
  • 1 šálka kokosového mlieka
  1.  Trúbu si predhrejeme na 180°C.
  2.  Zmiešajte rozdrvené krekry/sušienky, kokosové lupienky a hnedý cukor.
  3.  Pridajte kokosový olej a zmiešajte, dokým sa všetky ingrediencie nespoja do cesta, ktoré sa dá ľahko roztiahnuť na okrúhly koláčový plech.
  4.  Vložte cesto na 4 minúty do trúby, aby sa cesto trošku zapieklo.
  5. Zmiešajte tekvicové pyré, hnedý cukor, vajíčka, škoricu, klinčeky
  6. Pridajte kokosové mlieko.
  7. Nalejte na predpripravené spodné cesto.
  8. Pečte 45-50 minút. Ak kraje koláča začínajú hnednúť príliš rýchlo, prikryte ho fóliou.

zdroj receptu: https://toriavey.com/toris-kitchen/coconut-macaroon-pumpkin-pie/

Mrkvovo -tekvicová polievka na kokosovom oleji

  • 6 väčších mrkiev, očistených, nakrájaných na menšie kúsky
  • 1 stredná hokaido tekvica
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na väčšie kúsky
  • 1 plechovka zaváraných lúpaných paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 pl kokosového oleja
  • 1 1/2 čl soli
  • 1 čl kmínu
  • 1/4 čl mletého čierneho korenia
  • 1 čl sušenej bazalky
  • 1/2 šálka gréckeho jogurtu ( ľubovolné )
  • čerstvá bazalka na okrasu
  1. Predhrejte trúbu na 200°C.
  2. Očistené, nakrájané kúsky mrkvy,tekvice, cibuľu a strúčiky cesnaku dajte na pekáč. V miske si zmiešajte kokosový olej s kmínom, soľou a čiernym korením. Pokvapkajte zeleninu na pekáči. Pečte 25-30 minút, dokým zelenina nezmäkne.
  3. Sceďte lúpané paradajky, polovičku rozmixujte s pečenou zeleninou, dajte zmes do hrnčeka a priveďte k varu. Pridajte i trochu šťavy z lúpaných paradajok.
  4. Počas varenia pridajte grécky jogurt, bazalku a dochuťte soľou.
  5. Môžete pridať opečené krutónky a bazalku na okrasu.

zdroj receptu : https://www.wellplated.com/roasted-carrot-soup/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *