Tradičné kokosové šuhajdy

Typické šuhajdy, ktoré poznáte od svojej babky môžu nabrať aj úplne iný rozmer. Ak čokoládu rozvrstvíte spolu s arašidovým maslom, vznikajú chutné košíčky, ktoré sú známe a veľmi vyhľadávané hlavne v Amerike. Tieto sú však celé zo zdravých ingrediencií, takže ich môžete jesť bez výčitiek.

BUDETE POTREBOVAŤ
3/4 šálky kokosového oleja
1/2 šálky kakaového prášku
1/2 šálky medu
2 čl vanilkového extraktu
1 pohár arašidového masla, najlepšie jemného

AKO NA TO?
1. Vo vodnom kúpeli roztopte kokosový olej, med, vanilkový extrakt a arašidové maslo.
2. Silikónové košíčky, ktoré sme predtým vymastili, naplňte do jednej tretiny čokoládovou zmesou.
3. Zvyšok čokolády nechajte zohrievať na malom ohni, aby zmes nezhustla.
4. Naplnené košíčky dajte schladiť na 15 minút.
5. Po 15 minútach tuhnutia vyberte a naplňte arašidovým maslom ďalšiu tretinu košíčka.
6. Do dvoch tretín naplnené košíčky nechajte tuhnúť v mrazničke 15 minút.
7. Následne pridajte zvyšnú čokoládovú zmes a vložte do mrazničky na 2 hodiny.

Pred servírovaním vždy nechávajte v mrazničke, pretože košíčky sa veľmi rýchlo topia. Poprípade 20 minút pred podávaním ich vložte do chladničke a potom vám už nikto nebráni, aby ste si naplno vychutnali sladkú chuť čokolády v spojení so slaným arašidovým maslom.

Tradičné šuhajdy
Šuhajdy s arašidovým maslom

Inšpirovali sme sa receptom z Thegraciouspantry.

Anet Petrejová

Spracovala pre vás | Anet Petrejová
#kokosovesk nájdete aj na

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *