Zelené kari s cícerom a kokosovými lupienkami

Budete potrebovať:

Zelená omáčka
• 2 čl kokosového oleja
• 1/2 žltej cibule
• 2 strúčiky ropučeného cesnaku
• 1 pl strúhaného zázvoru
• 1 malá chalapeňo paprička, pomletá
• 3 pl thajskej kari pasty
• 2 pl citrónovej šťavy
• 2 pl cukru
• 1 šálka kokosového mlieka
• 1/3 šálky korianderu

Základ pre kari
• 2 čl kokosového oleja
• 1/2 žltej cibule
• 200g zemiakov
• 1 šálka cíceru z konzerv

Na servírovanie
• 2 šálky hnedej ryže
• Kokosové lupienky Radical Organics
• Čerstvý koriander na posypanie

Ako na to?
1. Panvicu rozohrejeme na miernom ohni. Pridáme kokosový olej a necháme ho roztopiť. Pridáme chalapeňo papričky a cibuľu. Smažíme do zlatista 4 -5 minút. Primiešame cesnak a zázvor. Pridáme zvyšné prísady na omáčku a varíme 5 minút. Rozmixujte ponorným mixérom.

2. Do hrca dáme kokosový olej, pridáme cibuľu a zemiaky. Smažte 8-10 minút. Zemiaky by mali byť mäkké a ľahko opečené do hneda. Vmiešajte cícer a zelenú kari omáčku.

3. Ryžu uvaríme, naservírujeme na tanier, polejeme kari omáčkou a ozdobíme korianderom a kokosovými lupienkami.

zelené kari s cícerom
zelené kari s cícerom

Inšpirovali sme sa receptom z naturallyella.

Anet Petrejová

Spracovala pre vás | Anet Petrejová
#kokosovesk nájdete aj na

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *