Čokoládová bomba. Tak by sme opísali neskutočne dobrý koláč, ktorý vám prinášame. Pre všetkých čokoládových maniakov je ako stvorený. Navyše, je nepečený, čo je tiež výhoda,ak chcete mať na stole chutný koláčik, ale pritom v kuchyni nestráviť celé poobedie a nemotať sa okolo horúcej trúby. Jeho príprava je jednoduchá.

Budete potrebovať:

Na spodok
• 1 balenie oreo sušienok
• 8 pl roztopeného masla
Na stred
• 450g mliečnej čokolády, jemne pokrájanej
• 2 and 1/4 šálky šľahačkovej smotany
• 1/2 šálky roztopeného masla
Na vrch
• 1/2 šálky hnedého cukru
• 1/2 šálky smotany na varenie
• 50g masla
• 2 vaječné žĺtka
• 1 čl vanilkového extraktu
• 1/4 šálky pekanových orechov, posekaných
• Kokosové lupienky RadicalOrganics

Ako na to?

1. Oreo sušienky si rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Vložíme do formy a pritlačíme na dno. Dáme na 30 minút do mrazničky.
2. Na miernom ohni miešajte šľahačkovú smotanu až pokým sa neohreje a takto zohriatu ju vylejte na pokrájanú mliečnu čokoládu. Chvíľku počkajte, pokým čokoláda nezmäkne. Šľahačom mixujte čokoládu so šľahačkou pokiaľ nebudú úplne spojené, asi tak 2 minúty. Pridajte maslo a premiešajte. Cesto nalejte na chladný Oreo základ.
3. Na miernom ohni priveďte k varu cukor, smotanu na varenie a maslo. Neustále miešajte, až kým sa cukor nerozpusti. Odstavte z ohňa.
4. V menšej miske zmiešajte vajíčka s troškou smotanovej zmesi, aby sa v nej rozpustili. Následne pridajte do zvyšku zmesi a miešajte, dokým celá poleva nezhustne. Asi 2-3minúty.Odstráňte z ohňa. Pridajte vanilkový extrakt a kokosové lupienky. Nechajte chladnúť aspoň 15 minút.
5. Nalejeme polevu na čokoládovú náplň a posýpeme pekanovými orechmi. Necháme chladnúť a podávame. Dobrú chuť

nepečeny čokoladový koláč
nepečený čokoládový koláč

Inšpirovali sme sa receptom z bakerbynature.

Anet Petrejová

Spracovala pre vás | Anet Petrejová
#kokosovesk nájdete aj na

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *